SEOTutoriale

10 pași de urmat pentru a scrie un articol ideal pe blogul tău

Cum poți scrie, foarte ușor, un articol optimizat SEO, dar și ușor de parcurs de către cititorii tăi

Scrierea unui blog post, ca orice altă metodă de a scrie, este o abilitate. Pentru a menține cititorul interesat, ar trebui să te gândești la structurarea textului și a scrisului într-un stil atrăgător. Așa poți ajuta cititorii să înțeleagă mult mai ușor ideea principală pe care o exprimi, iar dacă adaugi și titluri, subtitluri și paragrafe, atunci totul devine mult mai clar. Dacă oamenii înțeleg textul, sunt mult mai înclinați să distribuie postarea, iar acest lucru va duce la poziții mai bune în motoarele de căutare. Deci, pentru a obține poziții mai bune în Google, ar trebui să încerci să îți îmbunătățești abilitățile în ceea ce privește scrierea.

Pentru unii, scrisul în scop SEO și scrisul pentru a atrage și păstra implicarea publicului, ar putea să pară ca două obiective contradictorii.
Nu sunt de acord în totalitate cu asta. Într-adevăr, dacă intenționezi să scrii un articol SEO foarte bine optimizat, dar în același timp să fie și prietenos cu cititorul, cuvintele cheie ar trebui să fie distribuite în anumite locuri pe pagină, dar fără a face uz de ele, pentru că astfel lizibilitatea textului se îngreunează, iar articolul devine greu de citit. În concluzie, trebuie să eviți aglomerarea textului cu foarte multe cuvinte cheie! În acest post, mi-am propus să îți împărtășesc câteva sfaturi cu privire la scrierea de articole pe blog, care sunt și foarte ușor de citit, dar și SEO-friendly. Eu sunt convins că aceste două obiective pot fi atinse foarte ușor.

Reguli elementare pentru a scrie cele mai bune blog-posturi

Înainte de orice, articolul tău trebuie să fie foarte bine scris! O mare parte a bloggerilor încep să scrie un nou post pe blog, bazându-se doar pe inspirația de moment. Pentru unii, acest lucru poate fi suficient, pentru că sunt efectiv talentați și au cursivitate atunci când scriu. Dacă faci parte din această categorie de bloggeri, scrierea unui articol ar trebui să fie foarte ușoară și, în același timp, un proces natural. Alții ar putea avea nevoie de ajutor. Dacă faci parte însă din a doua categorie, ia în calcul următorul set de reguli:

1. Gândește-te înainte de a scrie!

Gândește-te la mesajul textului. Ce vrei să transmiți cititorilor? Și care este scopul textului? Ce îți dorești să facă cititorii tăi la sfârșitul paginii? Poți nota răspunsurile la aceste întrebări înainte de a începe să scrii.

2. Crează o structură a articolului de pe blog

Fiecare articol pe care îl vei scrie trebuie să aibă o structură clară. Pentru fiecare postare este necesar să ai o introducere (aici aduci în discuție subiectul articolului), un corp (în care care apare mesajul principal) și o concluzie (care ar trebui să rezume cele mai importante idei sau va aduce o idee nouă). Notează-ți ce vrei să conțină aceste trei secțiuni. Ai acum un fel de rezumat al articolului. Este momentul în care poți începe conceperea articolului.

3. Folosește paragrafe

Toată lumea folosește paragrafe, dar asigură-te că tu le folosești doar pentru ideile cu adevărat importante. Nu începe o nouă propoziție pe o linie nouă doar pentru că se vede frumos. Ar trebui să existe un motiv pentru a face un nou alineat. Fiecare paragraf trebuie să conțină o idee principală sau un subiect principal. Întreabă-te care este ideea principală a fiecărui paragraf și fii sigur că aceasta se poate deduce într-o singură propoziție. În cazul în care ai nevoie de mai multe propoziții, atunci sigur ai nevoie de mai multe paragrafe!

4. Utilizează titluri și subtitluri (headings)

Titlurile structureza întreaga pagină deci este foarte important să le folosești în articol. Acestea sunt importante pentru că ușurează citirea, dar și pentru SEO. Titlurile ajută motoarele de căutare să înțeleagă subiectele principale ale unui post lung și, prin urmare, pot ajuta în ranking. Dacă dorești ca oamenii să urmărească ușor firul narativ în articolele tale, ar trebui să utilizezi subtitlurile. Ele îi vor ajuta pe oameni să „scaneze” mai ușor pagină și să clarifice structura articolelor tale. Asigură-te că inserezi cuvinte cheie în unele subtitluri, dar nu în toate, pentru că atunci textul va deveni dificil de citit.

5. Folosește cuvinte de avertizare (signal words).

Cuvintele semnal ajută cititorii să navigheze mai ușor prin text și să înțeleagă ideea principală. Să presupunem, de exemplu, că există trei motive pentru care oamenii ar trebui să cumpere produsul pe care îl promovezi în articol. În acest caz, folosește cuvinte semnal cum ar fi: ”În primul rând” ; ”Pe de altă parte” și ”În cele din urmă”. De asemenea, expresiile de tipul:  ”cu toate acestea” , ”cu siguranță” și ”într-adevăr” dau un semnal clar pentru cititori . Aceștia vor înțelege instantaneu că după expresii ca ”în consecință “, ”deci” sau ”pentru acest motiv” va urma o concluzie. Prin urmare, cuvintele de avertizare sunt foarte importante pentru structurarea textului.

6. Pune pe altcineva să îți citească articolul

Înainte de a publica postarea ta, lasă pe altcineva să o citească mai întâi. Întreabă dacă înțelege ideea principală a postării. E mult mai probabil că o altă persoană să identifice mai ușor erorile de redactare, gramaticale și propozițiile care nu sunt formulate în mod corect.

7. Optimizează lungimea articolului.

Asigură-te că articolele tale au un minimum de 300 de cuvinte. Google iubește articolele lungi, dar nu face nici uz de foarte mult text, pentru că oamenii se vor plictisi și vor ieși de pe site. Ca o bună practică, încearcă să nu depășești 700 de cuvinte pe articol. Ca regulă generală, încearcă să pui termenii de căutare în aproximativ 1 până la 2 procente din text. De exemplu, într-un articol de 300 de cuvinte, ar trebui să se menționeze termenii de căutare de 3 până la 6 ori.

8. Inserează linkuri către conținut scris anterior

Dacă ai scris deja conținut despre subiectul postului actual, nu uita să conectezi aceste posturi. Procedând astfel, postarea devine mai puternică, deoarece va arăta o autoritate pe acest subiect. Ține minte că structura internă a linkurilor este importantă pentru clasarea lor în motoarele de căutare.

9. Adaugă conținut în mod constant

Adăugarea de informații reale și funcționale pe site-ul tău, îi va da motorului de căutare informația ca site-ul este în viață. În cazul în care nu este un site activ, Google îl va accesa cu crawlere mai rar și s-ar putea să devină mai puțin relevant și mai puțin afișat în rezultatele căutării.

10. Concluzie

Timpurile în care unele trucuri SEO au fost suficiente pentru a obține poziții bune în rezultatele organice sunt de mult apuse. În zilele noastre, un conținut bun are cea mai mare probabilitate de a-ți propulsa siteul pe poziții bune în SERP (Search Engine Results Pages). Și, de asemenea, un conținut bun duce la mai multe aprecieri pe rețelele sociale și cresc șansele ca vizitatorii să revină pe site. Desigur, poți face unele lucruri suplimentare pentru a maximiza SEO pe siteul tău, dar cel mai important este să adaugi conținut bun. Foarte bun!

 

8 thoughts on “10 pași de urmat pentru a scrie un articol ideal pe blogul tău

  • Multumesc pentru articol. De acum o sa incep sa folosesc cuvinte de avertizare in articolele mele.

  • Hey! Multumesc mult pentru informatii! Mi-am notat tot si voi icnerca sa tin cont de anumite informatii pe care nu le stiam cat mai mult! 🙂

    • Cu multa placere. Fiti pe faza la urmatoarele articole. Vor fi cel putin la fel de utile.

  • Un articol super util. Încerc să țin cont și eu de toate aceste puncte prezentate. Într-adevăr sunt extrem de importante pentru a avea rezultate cât mai bune.

Comentariile sunt închise.